top of page

Wegenwerken in de Gruuthusestraat

Vanaf 12 februari starten de werken in de Gruuthusestraat, waarbij de ganse straat wordt heraangelegd. Er komt een breed voetpad en fietspad in beide richtingen en de rijstrook voor de wagens wordt versmald. Het geheel zal er ongetwijfeld veel beter uit zien en een mooie uitstraling geven aan onze omgeving.


Maar eerst zullen we door een zure appel heen moeten bijten. Er komt ongetwijfeld wat overlast met de werken. Ons domein zal altijd op één of andere manier bereikbaar zijn, maar het zal voor iedereen toch wat aanpassingen vragen.


In de eerste fase, die start vanaf maandag a.s. wordt het stuk aangepakt tussen de school en de Kastanjelaan. In een tweede fase werkt men tussen de Kastanjelaan en de helft van de oprit firma Rosseel. In een derde fase wordt het kruispunt met de Bedevaartstraat aangepakt.


Volgende maatregelen zijn van tel :

-          De rijrichting in de straat zal worden aangepast. Vanuit de spoorwegovergang zal er plaatselijk verkeer toegelaten zijn in de andere rijrichting.

-          In fase 2 zal ons domein enkel toegankelijk zijn voor verkeer vanuit de spoorwegovergang. Via de oprit van firma Rosseel zal ons domein bereikbaar blijven.

-          Voetgangers zullen altijd doorkunnen, maar het zal soms wat oppassen zijn om te stappen op aarde.

-          De leveranciers worden in fase 2 afgeleid naar de zij-ingang van het domein Rosseel. We voorzien plaatselijk een afbakening om alles veilig te laten verlopen.

-          Parking zal enkel nog kunnen in omliggende straten. Gelieve niet op de parking van Okay te parkeren. Ook nu al is er de vraag om dit niet meer te doen. 


Onderaan vind je de brief die we van Stad Tielt ontvingen over de werkzaamheden in de Gruuthusestraat, inclusief een handig kaartje met een routebeschrijving.

Werken Gruuthuse
.pdf
Download PDF • 154KB

73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page