Gekonfijte aubergine, zongedroogde tomaat, burrata en espuma van tomaat:

 

  • 2 grote aubergines, in dikke stukken snijden, konfijten 150° 60min, laten afkoelen.

  • Zongedroogde tomaat in stukken snijden + 2 verse tomaten alleen het vruchtvlees.

  • Espuma van tomaat: sap van tomaten tot je 0,5 liter hebt +/- 7stuks, 60 g eiwit, 30 g agar agar, espuma fles en 2 bommetjes, goed schudden voor gebruik.

  • Mozzarella/Burrata ½ snijden  in vingerdikte snijden, kruiden met zwarte peper en grof zout.

  • Garnituur: verse basilicum blaadjes, balsamico azijn. 

  • Als voorgerecht cutter ik de aubergine fijn, (aubergine caviaar) en garneer ik op een andere manier. 

 

Zure room aardappelen met kwartelei:

 

  • 8 grote aardappelen, schillen, opzetten in gezouten water, afgieten, stampen, potje zure room toevoegen, 2 versnipperde sjalotten, fijngesneden bundel bieslook, afkruiden.

  • Kwartelei  voorzichtig onthoofden, in een verwarmde pan leggen, tot het eiwit is gestold. 

  • Garnituur: bieslook en rode shizo (scheut).

  • Als voorgerecht doen we er een gepocheerd ei bij ipv kwartelei  + verse garnalen.

 

 

Toast met Koningsoesterzwammen en roquefort ,erwtenzalf en notencrumble:

 

  • Toast brood, in ronde vorm drukken, bakken in ongezouten boerenboter.

  • Kuisen en versnijden van koningsoesterzwam(200g) in verschillende vormen, bakken in boter.

  • Erwtenzalf: ½ aardappel op ½ erwten, eerst aardappelen koken tot ze zacht zijn, dan pas in het hete water de erwten doen, als erwtjes zacht zijn, laten uitlekken en fijn mixen op smaak brengen met peper, zout en muskaatnoot.

  • Garnituur: noten crumble: noten pletten en creazy peas (erwtenscheut), roquefort verkruimelen.

  • Als voorgerecht maken we de toast iets groter  & doen weer nog een andere soort bij.

 

 

Stoofpotje van reuze garnaal, verse pasta in een currysaus:

 

  • Garnalen kuisen en verwijderen van darmkanaal, doormidden snijden, bakken in hete olie

  • Verse  pasta: 100 g bloem, 1 ei, pasta koken in gezouten water.

  • Currysaus: 1 appel, 1 ajuin, 1 tomaat, handvol rozijnen, blikje ananas, rum of cognac of whiskey, kokosmelk, currypoeder madras, kippenbouillon, verse gember, citroen gras, 1banaan.  Alles in kleine stukjes snijden, goed laten sudderen, mixen, doorzeven.

  • Als voorgerecht kunnen dit meer garnalen zijn, of ravioli…..

MMM 100% MIVALTI 2020 (c) ALL DESIGN, GRAPHICS, RECIPES, LAY OUT & PHOTOS by OLIVIER DERYCKERE

Locatie

Telefonisch

Buiten de kantooruren kan je jouw boodschap doorgeven 

aan één van onze medewerkers

in een huis. Blijf hiervoor even

aan de lijn en volg de instructies.

Email

Bereikbaar

Contacteer ons

Mivalti verwerkt en gebruikt je persoonsgegevens volgens de voorschriften van de GDPR-wetgeving. Toch een vraag? Contacteer dpo@mivalti.be.

© 2020 Mivalti

VAPH-logo.png