FERME YOLANDE

Ferme Yolande is een unieke zorgvorm. Zo bestaan er wijdverspreid wel 'zorgboerderijen', maar deze is anders dan de andere. Bjoke is medewerker van Mivalti. Dit leidt tot een optimale samenwerking en inbedding in een stevig geheel, wat ongetwijfeld ook bijdraagt aan de kracht van de zorgboerderij. Sinds november 2019 is de werking uitgebreid van 1 dag in de week naar 2 en een halve dag. Alle gasten die naar Ferme Yolande komen, zijn uniek en hun voorkeuren en interesses bepalen mee het verloop van de dag. Daarbij is de sfeer het belangrijkste: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd in Ferme Yolande.

HET VERHAAL

Bjoke en haar man Carl Couckuyt kochten in 2009 de hoeve van haar oma Yolande Van Landuyt, gelegen in de Katteknok te Dentergem. Het was de wens van Yolande dat haar hoevetje waar ze zo goed voor zorgde, binnen de familie zou blijven. Kleindochter Bjoke droomde er niet alleen van om op die idylissche plek te wonen maar ook om er een sociaal project uit de grond te stampen. De boerderij op rust is prachtig gelegen in de omgeving van de Poelberg met de Meikensbossen in de achtertuin. Er was heel wat opknapwerk en het oude huis moest opnieuw gebouwd worden. Na jaren van dromen, plannen, herplannen en ook veel "tsjollen", kon het gezin van Bjoke in juli 2017 verhuizen naar hun droomwoning. En niet veel later, vanaf januari 2018, kwamen de eerste gasten van Mivalti om er samen een leuke dag te beleven, onder de naam “Ferme Yolande”. 

Locatie

Telefonisch

Buiten de kantooruren kan je jouw boodschap doorgeven aan één van onze medewerkers in een huis. Blijf hiervoor even aan de lijn en volg de instructies.

Email

Bereikbaar

Mivalti 2021