Frietjes van ananas, beure salé, kokos, mango zalf en chipje van chocolade 

 

  • 1 Ananas voor 4 grote borden of 8 kleine borden, schillen en  in lange frieten  snijden.

  • Beure salé: 50 g boter, 175 g suiker,150 g room, snuifje zout.

  • Kokos schilfers en/of kokoskoekje verkruimelen.

  • Mango zalf: 1 rijpe mango, 1 potje mascarpone, 1 lepel honing, scheutje dragonazijn, alles tot een gladde massa mixen.

  • Chipje van chocolade: chocolade laten smelten en uitstorten op een plaat met daarop boterpapier, mooi uitstrijken vervolgens sesam zaadjes erover strooien en zeste van limoen of citroen of sinaasappel, laten harden in de frigo.

 

Meringues met Balsamico, verse tijm en zwarte peper, aardbeien en basilicum:

 

  • Meringues : 8 eiwitten, 400 g bloemsuiker, 4 el tijmblaadjes, 2 theelepels zwarte peper,      8 el balsamicoazijn. Voorzichtig laten draaien, beetje bij beetje suiker aan toevoegen, als het glanzend is tijm, peper en Balsamicoazijn voorzichtig onder kloppen. 30 à 40 min op 150° bakken om vervolgens te laten afkoelen in de oven.

  • Aardbeien wassen en in grove stukken snijden.

  • Basilicum plukken de andere helft fijn snijden.

  • Slagroom ½ opkloppen met een beetje suiker.

 

Krans van rood fruit, Sabayon met kriekbier, vanille ijs, crumble:

 

  • Frambozen, braambessen, blauwe bes, aardbei, verse munt.

  • Sabayon:  per dooier, 1 dopje suiker en 2 dopjes vocht in dit geval kriekbier.

  • Vanille ijs in verschillende vormpjes doen en terug invriezen.

  • Crumble van speculaas / koekje / meringue / …

 

Panna Cotta met citrusvruchten en Oosterse thee: 

 

  • Panna cotta : 100 g suiker, 6 dl room, 4 dl kokosmelk, sap van 1 sinaasappel, 3 vanille stokken, 6 blaadjes gelatine. Alles opkoken, gelatine toevoegen, laten afkoelen in de frigo +/- 2 uur.

  • Citrusvruchten : sinaasappel, bloedsinaasappel, bergamot, pompelmoes rood/wit, limoen.

  • Oosterse thee: ½ liter witte wijn, 150 g suiker, stukje verse gember, limoengras, mespuntje sambal. Alles laten opkoken en doorzeven.

MMM 100% MIVALTI 2020 (c) ALL DESIGN, GRAPHICS, RECIPES, LAY OUT & PHOTOS by OLIVIER DERYCKERE

Locatie

Telefonisch

Buiten de kantooruren kan je jouw boodschap doorgeven 

aan één van onze medewerkers

in een huis. Blijf hiervoor even

aan de lijn en volg de instructies.

Email

Bereikbaar

Contacteer ons

Mivalti verwerkt en gebruikt je persoonsgegevens volgens de voorschriften van de GDPR-wetgeving. Toch een vraag? Contacteer dpo@mivalti.be.

© 2020 Mivalti

VAPH-logo.png