Ateljee44 – Mivalti vzw stelt aan u voor : “Ontsluiten”
Deze kunstexpo sluit aan bij het 35 jarig bestaan van Mivalti.
Slotklooster zuster Passionistinnen,Blekerijstraat 22 – TIELT
Gratis Toegang & iedereen welkom
23/01/2016 tot en met 07/02/2016 open van 14u tOt 18u (Gesloten op maandag)

Ontsluiten is een uniek project op een unieke locatie.

We zijn fier om de werken van onze kunstenaars aan het publiek te mogen ontsluiten. We tonen nieuwe werken die tot stand zijn gekomen in ’Dialoog’ met artistieke partners uit de kunstwereld. We brengen een ‘Hommage’ aan twee van onze overleden kunstenaars en tonen een boeiende ‘Selectie’ van de andere kunstenaars van Ateljee44. Tenslotte worden de werken ‘Regressie’ (Jonas Vansteenkiste met de medewerking van Ateljee44) en de installatie ‘Fragmenten’ (Ateljee44 in samenwerking met Jonas Vansteenkiste), voor een laatste keer aan het publiek getoond.

Ontsluiten is het openstellen van informatie op plaatsen die normaal verborgen zijn voor het publiek. Zowel de locatie van het slotklooster als de werking van de voorzieningen zijn doorheen de tijd letterlijk en figuurlijk geëvolueerd van een eerder gesloten gegeven naar een toegankelijke open structuur van inclusie en participatie.

Deze tentoonstelling brengt hulde aan deze beweging.

Langs het parcours zijn 5 portretten van onze kunstenaars te zien, worden er 5 verhalen vanuit de zorg voorgesteld en zijn er 5 stemmen te horen vanuit de culturele wereld.

Dit alles samen zal onze blik verder ontsluiten.

Laat u verrassen doorheen dit slotklooster en ontdek gang na gang en kamer na kamer de verhalen en beelden van onze kunstenaars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *